Сн.: bsezcluster.org  Вторият Аспарухов мост да бъде висящ и да

...
Сн.: bsezcluster.org  Вторият Аспарухов мост да бъде висящ и да
Коментари Харесай

Проект предвижда вторият Аспарухов мост във Варна да бъде на две нива

Сн.: bsezcluster.org

 
Вторият Аспарухов мост да бъде провесен и да е на две равнища. Това планува план на сдруженията с нестопанска цел „ Бъдеще за Варна “ и „ Клъстер Черноморска икономическа зона “, съобщи Moreto.net.

Разработката е още от 2013 година. Автор на концепцията е ръководителят на КЧИЗ инж. доктор Дойчин Ников. Според плана мостът би трябвало да свърже брега под „ Максуда “ с автомагистрала „ Черно море “. На процедура оборудването ще минава по трасе, заложено в Общия организационен проект.

Предвижда се дължина на моста от 1900 метра и широчина 29 метра, като се обособят две двойни платна с общо четири ленти. По проект оптималната височина над водата би трябвало да бъде близо 58 метра. Според осъществените предпроектни изследвания ще е належащо количество градивна стомана-45 500 тона, а свързващите кабели ще бъдат железен вързоп.

По проект мостът би трябвало да има два култура по 114 метра и е един 570-метров. Височината на пилона ще е 127 метра, а дължината на основния мост ще е 798 метра.

Недостатък при осъществяване на плана ще са високите разноски за вложения, както и постепенно реализиране на плана в строителството. Предимствата са, че реши множеството проблеми с трафика. Освен това двете равнища могат да бъдат осъществени на два стадия. Едното равнище ще поеме трафика от града и от бул. „ Левски “, а другото ще е за трафика от автомагистрали „ Хемус “ и „ Черно море “.

Извън плана на Клъстера през юли основният проектант на града Виктор Бузев сподели за Радио Варна, че вторият мост ще е провесен. Посочи, че по концепцията се работи от година и половина. Предпроектните изследвания, който към този момент се реалзират, щели да лишават още толкоз. По думите му се чака цената на оборудването да бъде 80 млн. евро.

През юни стана ясно, че по предпроектните изследвания ще работят и италиански експерти. Италианското студио " De Miranda Associati " е профилирано в дизайна на мостове и има редица творби на изкуството по целия свят.

През лятото основният проектант разяснява, че построяването на Аспарухов мост 2 ще стартира под село Тополи и ще стига до автомагистрала „ Черно море ” край село Звездица. " Той ще направи връзки с първокласния път Варна-София и автомагистрала „ Хемус ”. Ще направи байпас на директното прекосяване през центъра на града както в посока юг, по този начин и на север и ще обезпечи бърз и елементарен достъп за живущите в Тополи, Белослав и Страшимирово ", изясни тогава Бузев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР